رئیسجمهور آذربایجان گفت که جنگ در قره باغ کوهستانی با پیروزی کشورش پایان یافته است.
به گزارش سایت خبرگزاری چاپار نیوز، به نقل از آناتولی، الهام علیاف، رئیسجمهور آذربایجان در طی سخنرانی تلویزیونی برای مردم پس از امضای توافقنامه صلح با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، اعلام کرد: «امروز به جنگ در قرهباغ میان آذربایجان و ارمنستان پایان دادیم»
وی ضمن تأکید بر پیروزی کشورش در جنگ قرهباغ، درباره مفاد توافق صورتگرفته گفت: «از ۱۰ نوامبر ساعت ۰۰:۰۰ آتشبس کامل در قرهباغ کوهستانی اعلام میشود».
علیاف ضمن تاکید بر اینکه این توافقنامه به معنای شکست ارمنستان است، ادامه داد: «کنترل استان آغدام از ۲۰ نوامبر به آذربایجان واگذار خواهد شد».
رئیسجمهور آذربایجان با بیان اینکه بر اساس توافقات انجام شده، “استان کلبجر تا ۱۵ نوامبر و لاچین تا اول دسامبر به آذربایجان پس داده خواهد شد”، ادامه داد: «تمامی آوارگان راندهشده قرهباغ و مناطق اطراف به وطن خود باز خواهند گشت».
وی افزود: «دولت ارمنستان، آزادی و امنیت حمل و نقل میان جمهوری خودمختار نخجوان و جمهوری آذربایجان را تأمین خواهد کرد».
علیاف با تأکید بر ایجاد ساز و کاری برای حفظ صلح در قرهباغ “با مشارکت ترکیه و روسیه”، اظهار داشت: «نیروی حافظ صلح روسیه به مدت ۵ سال در قرهباغ کوهستانی حضور خواهند داشت، در صورت عدم اعتراض طرفین حضور نیروهای حافظ صلح قابل تمدید خواهد بود».
رئیسجمهور آذربایجان همچنین گفت: در این توافق، ایجاد نیروی حافظ صلح مشترک از سوی ترکیه و روسیه پیشبینی و ساز و کاری جدید برای مسائل منطقه طراحی شده است.
وی افزود: نیروی حافظ صلح روسیه شامل ۱۹۶۰ نظامی روسیه با سلاحهای سبک و ۹۰ دستگاه نفربر زرهی در خط تماس قرهباغ و گذرگاه لاچین مستقر خواهند شد.
رئیسجمهور آذربایجان ضمن اشاره به این که نیکول پاشینیان نخستوزیر ارمنستان نه به خواسته و میل خود، بلکه به خاطر “مشت آهنین” آذربایجان مجبور به امضای این توافق برای پایان دادن به جنگ در قره باغ شده است، افزود: «آزادسازی نزدیک به ۳۰۰ منطقه مسکونی از ۲۷ سپتامبر تاکنون، کمر ارتش ارمنستان را شکست».