معاون وزیر بهداشت ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص ارائه آمار ابتلای ۲۵ میلیون ایرانی به کرونا، به تشریح سیاست مهار کرونا توسط این وزارتخانه پرداخت.
دکتر علیرضا رئیسی درباره آمار ابتلای ۲۵ میلیون ایرانی به کرونا، تصریح کرد: «تنها روش دقیق برای تشخیص کووید ۱۹ چه در ایران و چه در دنیا تست مولکولی pcr است. اکنون در کل دنیا اعلام میشود ۱۴ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر به کرونا مبتلا شدهاند؛ پس نمیتوان گفت تنها در یک کشور ۲۵ میلیون نفر به کرونا مبتلا شدهاند. اطلاعات آماری در کشور ما هم باید بر اساس تست pcr باشد اما عدد تخمین زده شده ۲۵ میلیون نفر بر اساس مطالعهای بود که انجام شده است.»
وی در پاسخ به این سوال که آیا سیاست مهار کرونا در کشور ایجاد ایمنی گلهای است یا خیر؟، گفت: «پاسخ این سوال قاطعانه خیر و منفی است. سیاست وزارت بهداشت، ستاد مقابله با کرونا و حتی دولت به هیچ عنوان ایجاد ایمنی گلهای نیست و کشورهایی هم که در ابتدای شیوع بیماری این سیاست را اتخاذ کرده بودند، پشیمان شدند. ایمنی جز با واکسن ایجاد نخواهد شد؛ بنابراین تا زمانی که واکسن در دسترس قرار نگرفته، تنها راهی که داریم رعایت پروتکلهای بهداشتی است.»
آخرین خبرها از واکسن کرونا و شیوع در استانهای مختلف
معاون وزیر بهداشت درباره آخرین خبرها در مورد تولید واکسن علیه کووید-۱۹ در دنیا و در ایران، توضیح داد: «دنیا در حال کار بر روی واکسن است و کشورهای مختلف دنیا در فازهای متفاوتی از تولید آن قرار دارند و بر اساس اخبار منتشر شده احتمالا برخی کشورها در پاییز به واکسن دسترسی پیدا کنند، اما تا سال آینده واکسنی دست ما نخواهد رسید. پس تا سال بعد باید همراه با این ویروس زندگی کنیم و باید به اندازهای از بیماری بترسیم که باعث شود پروتکلها را که سیاست مهار کرونا است، رعایت کنیم و نه بیشتر یا کمتر؛ زیرا سلامت روان نیز در این بحران موضوع مهمی است. در کشور خودمان نیز شرکتهای دانش بنیان در حوزه تولید واکسن بسیار فعال هستند ولی حتی واکسن تولید داخل نیز یک سال زمان میبرد تا دسترسی به آن به وجود آید.»
وی درباره وضعیت کرونا در استانها، تصریح کرد: «خوزستان یکی از استانهایی است که با بیماری درگیری زیادی را تجربه کرده و هنوز هم درگیر است، اما خوشبختانه با رعایت بهداشت و تلاش همکاران ما به سمت رهایی از این درگیری در حال حرکت هستیم و میزان بستری روزانه در این استان به سمت کم شدن پیش میرود.»
رئیسی افزود: «در استان کردستان هم که درگیری زیادی با بیماری وجود داشت، تقریبا دارد وضعیتی مشابه با خوزستان پیدا میکند. در مورد استان هرمزگان نیز امیدواریم طی هفتههای آینده وضعیت بهتر شود. در استان فارس و شهر شیراز میزان مرگ و میر نسبت به میزان بستری آمار فوقالعاده است. استان مازندران و خراسان رضوی نیز مجددا به سمت بیماری خیز برداشتهاند که باید بیشتر مراقب باشیم. بوشهر همچنان در وضعیت قرمز است و بقیه استانها از نظر ما در وضعیت هشدار قرار دارند؛ چراکه ویروس وجود دارد و هر نقطهای که پروتکلها رعایت نشوند، افراد را به بستری خواهد کشاند.»
هزینه های انجام تست کرونا و تنها درمان موثر
رئیسی درخصوص هزینه های انجام تست کرونا تصریح کرد: « هزینه های انجام تست کرونا در مراکز سرپایی در حوزه پیشگیری برای افراد دارای علائم بیماری رایگان است. البته در حال تعرفه گذاری این آزمایشات هستیم تا تحت پوشش بیمه هم قرار گیرد تا هزینهها کاهش یابد. انجام تست pcr را به افراد فاقد علامت توصیه نمیکنیم؛ زیرا اگر امروز جواب آزمایش منفی شود، تضمینی وجود ندارد که فرد روز بعد به بیماری مبتلا نشود.»
وی ادامه داد: «فرد دارای علائم بیماری میتواند با سامانه ۴۰۳۰ که ۳۲ هزار کارشناس در آن آماده پاسخگویی به سوالات آنها هستند، تماس بگیرد و راهنماییهای لازم را دریافت کند تا در صورت نیاز به مراکز سرپایی ارجاع داده شوند.»
معاون وزیر بهداشت که در یک برنامه تلوزیونی صحبت میکرد، با تاکید بر اینکه هیچ درمان ثابت شدهای برای کرونا وجود ندارد، گفت: «بهترین سیاست مهار و درمان کرونا مراقبت مناسب است که کیفیت مراقبت در بیمارستانها مهمترین عامل بهبودی بیماران است. از داروهای مختلفی نام برده میشود اما هیچ داروی قطعی تا به امروز برای کرونا وجود ندارد. در عین حال تمام داروهای مطرح در جهان در کشور ما موجود است و ما مشکلی در این زمینه نداریم. توزیع رمدسیویر در کشور آغاز شده و تولید داخلی آن نیز به زودی انجام میشود. گرچه این دارو معجزه نمیکند، اما با فضایی که ایجاد شده بود ما خودمان را متعهد میدانیم هر درمانی که بتواند جان فردی را نجات دهد، علیرغم هزینههای بالا، تامین کنیم. پروتکلهای درمانی نیز توسط متخصصان برجسته تهیه و تدوین شده و در اختیار پزشکان در سراسر کشور است و دارویی خارج از این پروتکل موثر نخواهد بود.»