به گزارش چاپار نیوز، پریوش داوودیان، متخصص بیمارىهاى عفونى و گرمسیرى دانشگاه علوم پزشکى هرمزگان در مورد تزریق واکسن آنفولانزا در صورت ابتلا به بیماری کرونا بیان کرد: افرادی که به کرونا مبتلا شدهاند تا پایان دوره بیماری نباید واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند چراکه امکان تداخل پادتن کرونا در بدن این افراد با پادتن آنفلوآنزا وجود دارد.
او ادامه داد: ما هیچ نوع واکسنی را در حالتی که فرد مبتلا به یک بیماری ویروسى نظیر کرونا باشد، تزریق نمیکنیم چرا که هر واکسنی عوارضی دارد و در صورت تزریق به فرد مبتلا به کرونا، عوارض واکسن و علائم بیمارى با یکدیگر اشتباه گرفته میشود.
دکتر داوودیان اظهار کرد: وقتی این تداخل بهوجود بیاید دیگر مشخص نمیشود که علائم بروزکرده جزو عوارض واکسن است یا علائم ابتلا به بیمارى و باید تمام عوارض داروها و واکسن ثبت شود.
وی بیان داشت: افرادی که به کرونا مبتلا شدهاند تا پایان دوره بیماری نباید واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند چرا که پادتن کرونا در بدن این افراد در حال ساخت است و با پادتن واکسن آنفلوآنزا تداخل ایجاد میکند و پاسخ مطلوب از تزریق واکسن بهدست نمىآید.
وی گفت: مبتلایان به کووید۱۹ تا هنگامی که هیچ علائمی نداشته باشند نباید واکسن را تزریق کنند که معمولاً این مدت برای بیماران بستری و دارای وضعیت وخیم تا یکماه و برای سایر مبتلایان ۳ هفته است.
او در مورد اولویت تزریق واکسن براى کادر بهداشت و درمان توضیح داد: واکسن آنفلوآنزا برای پرسنل بهداشت و درمان باید تزریق شود اما بهدلیل کمبود و تقاضاى بالاى واکسن، برای پرسنلی که بیشتر با بیماران کرونایی در ارتباط هستند، تزریق صورت میگیرد.
امسال با وجود بیماری کرونا تقاضا برای دریافت واکسن آنفلوآنزا نسبت به سال قبل افزایش داشته است. به این دلیل که هنوز بیماری کرونا تمام نشده است و مردم برای جلوگیری از ابتلا به بیماری کرونا و آنفولانزا تقاضای واکسن آنفولانزا را دارند. به مردم توصیه می شود که حتی اگر قادر به تهیه واکسن آنفلوآنزا در شرایط کرونا هم نبودند با رعایت اصول بهداشت همانند شستوشوی دستها، استفاده از ماسک و حفظ فاصلهگذاری اجتماعی می توانند خطر ابتلا به این بیماری کرونا را کاهش دهند.
این خبر را هم ببینید